De kattenbak zonder geurtjes bestaat!

En je wilt weten welke het is, terecht 🙂
Het gaat om de PeeWee. In mijn ogen is er geen betere kattenbak op de markt dan deze. Je ruikt echt niks, het is simpel in gebruik, kattenbakvulling is natuurlijk, zo makkelijk schoon te maken en te houden. En – belangrijk – katten vinden deze ook prettig (TradeTracker).

Wat is een PeeWee kattenbak

Het concept is simpel: er is een onderbak, een tussen bak met gaatjes en houtkorrels bovenop.

Zodra je kat gaat plassen, gaan de houtkorrels langzaam aan afbreken. Door het graven, gaat het zaagsel in de onderste bak liggen. Ik weet niet hoe het komt, ondanks de sterke geur van de urine, je ruikt alleen maar… niks! Soms een beetje de geur van de zaagsel als je er boven op hangt. Maar in huis, ik kan je verzekeren, het is geurvrij!

Daarnaast blijven de pootjes mooi schoon en droog. Ook al lopen zij door hun urine heen (wat wel eens gebeurd..) is het al opgezogen door de houtkorrels. Hierdoor blijft jouw vloer en de pootjes stofvrij!

PeeWee kattenbak met houtkorrels

Wat is het beste voor in de kattenbak

Vroeger zette ik kranten zodat de onderkant niet ging plakken, extra absorptie en makkelijker weg te gooien was. Wist je dat kranten het erger maken? Kranten zorgen er voor dat de geur nóg sterker wordt in huis. Beloof me, gebruik geen kranten, papieren, reclame van je brievenbus of plastic. zakken. Dit maakt het erger.

PeeWee is fijn voor ons, hoe zit dat voor de kat?

Wij vinden geuren niet prettig, zij juist weer wel. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Hun geurvermogen is waanzinnig! Wij ruiken hun urine niet, maar zij wel! En dit alleen al, maakt de houtkorrels het perfect. Een win win situatie, geen compromissen!

Zijn houtkorrels gezond?

Wist je dat bij veel kattenbak vullingen allerlei stoffen in zitten die niet altijd goed zijn voor de gezondheid? Denk aan chemicaliën, parfum of zelfs asbest! Ondanks dat bijvoorbeeld asbest een verboden middel is, er mag nog steeds een klein percentage gebruikt worden.

Je kat gaat meerdere keren per dag op de bak zitten. Elke keer komen er stoffen op hun pootjes die ze vlak daarna aflikken.

Wanneer je kiest voor natuurlijk, zit je altijd goed. En dat is het geval met houtkorrels.

Houtkorrels kattenbakvulling

Hoe vaak moet je de PeeWee schoonmaken?

Houd een routine aan. Hiermee maak je het overzichtelijk en makkelijk:

  • Dagelijks de ontlasting eruit halen
  • Heb je 1 kat in huis, dan zou je prima 1x per week de onderlaag leeg kunnen halen
  • Afspoelen & afdrogen
  • Opnieuw vullen 🙂

Je hoeft geen bleek middelen te gebruiken. Katten doen zo hun best hun geuren te verspreiden om hun territorium te markeren. Als wij alle geuren verwijderen, moet je kat harder gaan werken. Gebruik liever een zachte zeep.

Welke kattenbak is handig

Ik raad zelf altijd aan een grotere bak te nemen. Bibi is 3kg, een klein meisje. Oorspronkelijk had ik een kleine versie aangeschraft omdat ik dacht ze is toch klein, hoeveel ruimte heeft zij nodig? Na een week had ik spijt. Ik zie haar op de kattenbak, rondjes draaien, proberen een plekje te vinden wat zij prettig vindt voor haar behoeften. Dus nee… deze bak is op marktplaats gegaan! En heb meteen de XL versie gekocht. Een kleine dame in een grote bak, laat me glimlachen. Ze heeft kan nu eindelijk de ruimte nemen, veel beter!

Een bovenklep is niet nodig. Een bovenklep hebben ‘wij’ zelf verzonnen om geuren tegen te gaan en omdat wij denken dat zij een beetje privacy mogen. Beide zijn een denkfout. Met een goede kattenbakvulling, is geen deksel nodig. En met betrekking tot privacy, dat is meer iets wat wij nodig hebben dan zij. Zij hebben liever overzicht hebben en zien wat er om hen heen gebeurd (een oer instinct voor het geval dat zij aangevallen worden).

Sterker nog, Bibi ging naast de bak plassen toen een deksel op stond. Toen ik het eraf haalde, was dat ‘probleem’ meteen weg. Ze heeft nooit meer naast de bak geplast of gepoept.

Dus, ga vooral voor een versie zonder deksel!

Waar is PeeWee te vinden

PeeWee is vaak in dierenzaken te vinden. Er is altijd wel eentje in de buurt. Je kunt het eventueel ook een totaal pakket aanschaffen op plein.nl, dan heb je in één keer een compleet samenstelling in huis: PeeWee kattenbak

Charlotte
Charlotte