Just Russel review | kattenbrokjes

Ik heb me niet eerder gerealiseerd in hoeverre de behoefte van mijn katten zo anders zijn van elkaar. Door de vragen te beantwoorden op de site van Just Russel, ben ik er achter gekomen dat ik mijn katten misschien wel een goede voeding gaf, maar niet perse wat ze nodig hadden. Dat is een belangrijk verschil.

Ik heb de kattenbrokjes getest en hieronder lees je mijn ervaring!

De smaak

Ik heb het zelf niet geproefd, ook al wordt er gezegd dat wij – als mens – dit prima kunnen hebben (ga jij het proberen?). De grote vraag natuurlijk, lusten mijn katten deze brokjes? Het was niet eens een twijfelgeval, ze zijn er echt gek op! Normaal gesproken is het aftasten, ruiken, kijken wat de ander doet… maar nu had ik een paar brokken in mijn handen en was het meteen weg! Ik vind het al een prestatie dat deze brokjes door alle drie in no time goedgekeurd zijn.

Grote brokjes

Naar de praktische kant: Bibi is een kleine dame met een kleine snuit en een scheve hoektand. Kleine brokjes zijn daarom perfect voor haar. Ook voor Lou Lou, zij kauwt graag 4-5 keer op één brok, een echte genieter!

Maze daareentegen, slikt alles door zonder te kauwen. Hij neemt een grote hap met zoveel brokjes mogelijk en het is weg. Hij heeft op dat gebied geen rem. Als ik de hele dag brokken beschikbaar zou stellen, zou hij alles opeten (hello overgewicht 🤪). In 1 minuut heeft hij zijn bakje leeg. Daarna kijkt hij naar zijn buurvrouwen en staat klaar hun bakken te veroveren. Ik heb gehoord dat een rem niet aangeleerd kan worden maar wellicht trucjes zijn om hem rustiger te laten eten.

Daarom heeft Maze de grote brokken gekregen en voor het eerst heb ik hem horen kauwen! Ja echt! Ik ben zo blij! Dat is zoveel beter voor zijn tandjes (minder tandplak en tandsteen) & voor het verteren. Door het doorslikken van de brokken, krijgt hij mogelijk niet alle voedingsstoffen mee, het gaat er gewoon weer uit via… (zie volgende stuk)…

Zachte ontlasting

Klinkt gek maar dit punt vind ik het meest spannende. De ontlasting zegt heel veel hoe het gaat met je kat. Maze heeft namelijk wel eens last van zachte ontlasting, er zijn geen medische vreemde oorzaken, hij is gezond zover we dit kunnen achterhalen. In Just Russel zitten MOS & FOS prebiotica. Dit zijn natuurlijke supplementen voor het bevorderen van een gezond darmmilieu. FOS zorgt ervoor dat de nuttige bacteriën zich lekker thuis voelen en bij MOS, ze helpen de darmen te beschermen tegen toxinen en bevorderen de aanmaak van meer goede darmbacteriën zodat de slechte darmbacteriën niet de overhand krijgen. Al met al, een super toevoeging voor een gezonde darmflora.

Dus kauwen en supplementen voor de darmflora, klinken als muziek in mijn oren. Of dit helpt, dat is nog het spannende! We zitten in de test fase en voor een goed oordeel, wil ik een aantal maanden verder zijn. We moeten nog even geduld hebben 🙃

Leuke extra’s

Heb je wel eens een zak met katten brokjes gekocht waar de foto van jouw kat op staat in plaats van een andere onbekende (prachtige!) kat? Ze doen het gewoon bij Just Russel! Ik heb drie zakken, ieder zijn eigen zak en elke zak heeft een foto van mijn kat. Is dat niet waanzinnig? Het heeft ook zijn praktische kant, want je wilt wel de juiste brokken geven aan de juiste kat.

Daarnaast, wordt er een andere kleine leuke extra toegevoegd. Dit keer hebben wij hengels erbij gekregen. De grote pluspunt: geen plastic! Hengel is van hout en de speelgoed is van stof. Kwaliteit is hiermee een heel stuk groter, gaat langer mee en je kan het tussendoor in de wasmachine doen (weg bacteriën!).

Ieder zijn eigen voeding

Een brok is een brok, toch? Of niet? Mmh, niet echt. Brokjes zijn allemaal verschillend in structuur, grootte, kleuren en samenstelling. Vooral het laatste.. Het kan soms erg tegenvallen wat voor voeding er in zit. Er zitten vaak meer ‘vullers’ dan voeding!

Nu hebben ze alle drie hun eigen zak met brokjes. Wat een overdreven luxe zou je zeggen! Maar achteraf… vraag ik me af hoe ik daar niet eerder op ben gekomen. Ze zijn alle drie zo verschillende met andere behoeften. Hoe kan het zijn dat ze alle drie dezelfde samenstelling binnen krijgen?

Verschillende leeftijden, verschillende energie level, verschillende ‘klachten’ of aandachtspunten en verschillende genders. Het woord “compleet” voldoet niet meer in mijn ogen, voeding moet kloppen met de behoefte van jouw eigen kat.

Conclusie

Ik ben om! Je katten en jezelf worden in de watten gelegd. Dit heb ik niet eerder ervaren. Zij vergelijken hun concept met die van Hello Fresh, ik vind dat zij zichzelf tekort doen. Ik heb bijvoorbeeld nooit mijn foto gezien op een verpakking of vragen mogen antwoorden zodat zij de beste recepten voor mij kunnen voorleggen.

De voeding van Just Russel past zich continu aan de (cruciale) momenten van jouw kat. Het is niet zo dat zij levenslang dezelfde brokjes krijgen.
Mijn advies is sowieso tussendoortjes te geven voor wat meer afwisseling en houdt de basis sterk met de brokjes van Just Russel!

Wil je de voeding van Just Russel proberen? Ik mag je een korting aanbieden met mijn code CHARLOTTE-20, vergeet het niet te gebruiken bij de checkout!

Charlotte
Charlotte